Invent


Jag har varit sjuk så vi har inte tränat på 1,5 vecka. I söndags kände jag dock av vittring och fjärr, kändes riktigt bra! Idag tränade vi ungefär 15-20 minuter innan vi blev kommenderade hela klassen. Överlag riktigt nöjd, het men stabil! Nu ska jag kika igenom filmen och lägga upp en plan utifrån nuvarande status. De detaljer som inte satt idag behöver läggas lite kampanj på. Vi gjorde 2 min sitt i grupp och 4 min dold platsliggning innan också, perfekt, duktig labbe!

 


Apporteringsträning

Operation lära-labben-att-lämna-först-och-skaka-sen dag 1, gick precis som planerat:) Ibland behöver man inte göra det svårare än trigga lite jaktbeteende, som i så mkt annat funkar det alldeles utmärkt att bara stå och bolla en tennisboll så kan han inte tänka på något annat än att komma snabbast möjligast till den;) Skott på vatten 4 ggr, varav hämta 3 och sedan ett stenkast och gå därifrån samt avslutade med att vara passiv då Freja badade. Inte 100% stadig, litet steg framåt vid min sida men enorm skillnad mot förra året och helt tyst – det tar sig!

Dirigering för två veckor sedan

Ett sök där det lockades till att dundra över fältet (tennisbollar) och söka i skogen (dummies) men där lurade vi honom inte;)

Stort fokus framöver: fotgående! Skäms när jag tittar på den skuttandes lilla svarta saken bredvid mig, för inte går han inte utan skuttar fram och tillbaka när han har skytt framför sig:P


Fokusera

Keeto håller fokus vid dirigeringstecken jättefint – så länge jag inte vobblar eller liknande. Så vi har fått i läxa att han ska bibehålla och låsa fokus på punkt även om jag ställer mig upp, råkar vifta med handen, vinglar lite osv. Håll fokus där jag bad dig tills annat sägs, helt enkelt:) Detta kan man enkelt träna inne i vardagsrummet, där det är varmt, torrt och ljust (gäller att hitta det positiva med ett bäcksvart december:)


We are back!

Mycket har hänt under sommaren och hösten. På det privata planet så har jag gift mig och bytt jobb, två väldigt roliga saker!:) Men med jobbytet kom också den hårda verkligheten i kapp, jag har haft Keeto dygnet runt i tre års tid, men på nya jobbet får han inte följa med, så numera är han med husse på jobbet samt så har jag två fantastiska hundvakter som tar honom ibland, så det går ingen nöd på honom!

På träningsplanet har det hänt mycket under första delen av hösten, sedan blev det lite lugnare när jag bytte jobb samt jobbade mycket med mitt egna företag, vilket var välbehövligt. Men nu är vi redo att börja träna lite flitigare igen!

På tävlingsplanet lossnade det rejält för oss, vi fick ett första pris i lydnadsklass 2, blev klubbmästare i lydnad samt uppflyttade till lägre klass spår med klassvinst:)

Imorgon ska jag träffa Lotta, som har Keetos pappa Kirak, som ska bli vår PT i jaktträningen:D Ser sååå mycket fram emot det! Jag tror att vi är mogna för att kunna starta i nybörjarklassen i sommar/höst och innan dess behöver vi få ordning på en del grejer och det ska bli rent ut sagt SKITROLIGT att ta tag i träningen! Med struktur, planering och läxor så kommer vi utvecklas tillsammans och jag är väldigt målinriktad på att vi ska klara det, men jag vet att det ligger mycket hårt arbete bakom. Filmen visar lite var vi står, den är filmad för två veckor sedan. Tanken är att blogga så mycket jag hinner kring träningen framöver och lägga upp filmer på vår väg tillsammans. Jag har införskaffat en apportkastare för att träna på skott, som vi gör efter träningen. Han får varken jobba eller se någon annan jobba efter skott, utan vi smäller tre skott och sedan går vi till bilen. Jag hoppas få till det tillräckligt ofta så att det kan bli lite mer vardagsmat, för idagsläget är han alldeles för het på skott.


lydnadsportalen.se

Som ni har märkt är det rätt stendött här. Först hade jag för mkt att göra så jag inte hann med bloggen och sen när man inte bloggat på ett tag faller det i glömska. Verkar ju ändå inte vara ngn som saknar inläggen så då orkar jag inte lägga den tiden helt enkelt. Däremot så har jag och två kompisar startat Lydnadsportalen, så om ni är intresserade att följa vår lydnadskarriär är ni välkomna dit:)


Lilla Gusslan hade det inte latt alla ganger…


Hihi här var han inte så gammal:)


 

Rösta på Keeto i Bozitas tävling:) Klicka på bilden för att komma till tävlingen och sedan på hjärtat (funkar inte i mobil)


Basta ganget!

Foto Filip Ramström


2:a pris

Undra vad jag ska göra med alla andra pris som vi samlar på:)

Platsliggning 10
Tandvisning 10
Linförighet  7 (Ngt ojämnt, snett sitt)
Läggande 0
Inkallning 10
Ställande 5 (Kraftigt dk, tar steg)
Apportering 5 (Griper ej, tuggar)
Hopp 10
Helhet 9

Apporteringen är ju lite lustig i mina ögon. Hur kan hunden tugga om den inte griper?;) Titta på filmen, Keeto gör som han ALLTID gör: hugger apporten direkt. Denna domare ville att man skulle hålla fram apporten och sen kommendera den, jag kommenderar och håller fram i ett svep, så jag antar att det var det han drog för. Tuggar ska han ha avdrag för, för det gör han. Det var många som fick avdrag i det momentet.

Skit i det! Räckte ju ändå inte till ett första pris. Läggandet skulle jag ha gjort ett ännu kraftigare dk för att säkra upp så hade vi haft det men icke! Cecilia och jag bollade kring vår never ending story, hur fan jag ska få till det. Han kan ju båda momenten så jäkla snyggt! Kommit fram till två saker att fokusera på: ha det i slutet på kedjorna så att det verkligen blir lönt, träna mycket stå/ligg i fjärr och övriga konsultationer förutom fot och bakåtfot för att befästa orden. Funkar inte det så är det hög tid att matte ställer lite krav på sin slyngel som tror han kan göra som han vill;) Keeto är ingen ”taskig” hund (finns det såna??) men ibland märker jag att han går så mycket bättre om matte inte är så mjäkig, han vill så gärna så länge jag är tydlig och här vill jag ha bättre fokus.

I övrigt, vad säger ni? Ni är så varmt välkomna att analysera vad ni ser, alltid bra med nya ögon och åsikter:)


GenrepTack snälla Camilla för de fina bilderna!:)

På kursen som Camilla och jag var assistenter på, ”Mot betyg 10″, så fick ju jag chansen att köra Keeto en del. Då fick jag neddrag för att jag har knutna händer när jag går, något jag ofta får när jag koncentrerar mig. Jobbar med att få bort dom (gått så i sju år, aldrig någon som har sagt åt mig;) men ser här på bilden att de kom igen när vi körde språngmarsch. Länge sen vi filmade när vi tränade, ser att det är dags för det igen så man kan se vad mer för roliga saker man har för sig;)

Kontakta mig

terese@keeto.se
0739-92 10 02

             Följ oss på Youtube:

Scroll to top