Invent

Photoshop


Nu ska jag dela med mig av mina allra mest använda favoritknep:) Jag fotar och redigerar nästan alla bilder i RAW, även ”slaskbilder” som jag bara tänkt ha till bloggen. Bilder jag har i bloggen och på min hundhemsida är sällan uttänkta mästerverk, när jag fotar till kund har jag helt andra krav på mig själv gällande slutleverans. Med det sagt tycker jag ändå det är roligt med bilder i bloggen så jag brukar slänga upp bilder jag kanske inte skulle sälja men som jag ändå tycker funkar för min privata blogg. Även ”slaskbilder” är ju trevligt om de är lite redigerade och fina utifrån de förutsättningar man har tagit dom i. Nedan är de knep jag ofta använder på hundbilder som jag väldigt ofta tar med lagom engagemang (det är svårt att träna och agera fotograf samtidigt), när man som jag har fasta objektiv och väljer att inte röra på sig och tänka igenom komponering, ljus etc. så kan lite pyssel i PS göra mycket. En sak som jag inte har skrivit nedan men som jag tycker är väldigt användbart och som jag rekommenderar er att testa är Vibrance, som du hittar under Image –> Adjustment –> Vibrance. Testa att dra i den spaken så ska du se vad som händer med din gråa bild:) Förutom nedanstående så behöver man ofta också skärpa upp bilden men det är lite större projekt än att hafsa ihop här på en kvart så det avstår jag från att gå in på.

Och du, det är bara att testa sig fram, det finns alltid en ångerknapp om du gör något galet:) Have fun!

2 Responses to Photoshop

  1. By Sandra, Thyra, Lhine & Rhiva, 9 april, 2012 at 09:31

    Jag har nyligen hittat RAW och börjar gilla det mer och mer. Först tyckte jag att det var superläskigt att behöva fixa färgerna och det själv, men man kan ju verkligen förvandla en bild.

    Himla generöst av dig att dela med dig av bildredigeringstips, oftast är folk så hemliga och delar inte alls med sig av sina knep :)

  2. By Gabbi, Edwin & Nixon, 9 april, 2012 at 02:54

    Får också tacka för bra tips :-)
    Vad är RAW för ett program?! Det har jag nog missat..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig

terese@keeto.se
0739-92 10 02

             Följ oss på Youtube:

Scroll to top